Det speciella med flugfiske

Den som gibait-1869897_960_720llar fiske i allmänhet men som känner att det är dags att prova på flugfiske kommer inte att bli besviken. Har man en gång fått firren på flugspöet kommer man knappt att kunna lägga spöet ifrån sig. Flugfiske ger det där lilla extra och en känsla som gör att man aldrig vill sluta. Ja, man kan relatera till låten med Björn Skifs och “Hooked on a feeling”. Tänk att få till det där perfekta kastet med just den fluga som du valt och därefter få den där fina öringen på kroken. Det finns gott om sajter på Internet om flugfiske, inte minst om vilka platser som rekommenderas. Så, den som känner sig osäker på hur man gör kan lätt finna information, oavsett om man är nybörjare eller vill utveckla sig inom området.

Utrustning för flugfiske

För den som är nybörjare inom området flugfiske finns kurser. Det är ytterst viktigt att välja rätt utrustning, inte minst med tanke på spö eller set. Den som känner sig manad att börja med flugfiske behöver också fundera på hur ofta man kommer att ägna sig åt denna beroendeframkallande hobby. Det torde nämligen avgöra vilken utrustning man köper och hur mycket pengar som är vettigt att spendera, hur kul det än är.

Spön för flugfiske

Det finns ett djupt och brett utbud av allt från flugspön och rullar för flugfiske-set i varierande prisintervall. En viktig del i din utrustning för flugfiske är den så kallade flugflingan. Här handlar det om minst fyra linor och en smaskig presentation av densamma. Ja, det gäller ju att knyta ihop fiskelinorna på ett så attraktivt sätt som möjligt, både för fisken och fiskaren, samt att därefter fästa flugan på bästa sätt.

Hur man kastar med ett flugspö

För den som testat, eller är van vid “vanligt” fiske kan flugfiske framstå som mer krävande, men samtidigt en härlig utmaning som är svår att negligera efter bara ett enda försök. När du väl förstår och behärskar kastteknikens grundknep är du fångad på nästan samma sätt som fisken du fångar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *