Fiska från flytring

Det är oerhört populärt att fiska och det blir allt vanligare att fiska från olika former av redskap. Att fiska från en flytring blir mer och mer populärt.

Vad är en flytring?

Om man inte är van vid att fiska eller med nya produkter så kan man fråga sig vad en flytring är. Många kommer nog att tänka på en ring man har runt midjan som barn när man ska lära sig simma så att man flyter i stället för sjunker. En flytring för fiske är lite samma sak fast ändå inte. Flytring när det handlar om fiske är inte en ring utan en, i regel, uppblåsbar stol som man kan sitta på, och man kan räkna med att bli blöt om fötterna för de är ifinland-905830_960_720 regel i vattnet när man sitter. Sedan paddlar man ut till det ställe man vill fiska på och så sitter man där.

Detta är ett bra sätt att komma till nya ställen att fiska på utan att störa fisken och naturlivet som finns. En flytring är något dyr men det är många seriösa fiskare som använder sig av dem för att komma nära naturen och för att fånga fisk på nya ställen.

Det gäller dock att tänka på att man inte alltid kan använda sig av en flytring. Vattnet måste vara relativt lugnt så att man är stilla och flyter omkring på ett lugnt sätt. Stora vågor, blåst och ställen med stora undervattensströmmar är inte lämpliga för fiske från en flytring. Eftersom man är ensam på en flytring med endast åror och eventuellt simfötter kan man ha problem att ta sig till säkerhet.

Alla flytringar är stabila och vältestade innan de säljs på den svenska marknaden. Eftersom de är stabila och relativt bekväma så är de lämpade för långa fisketurer där man samtidigt vill koppla av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *